top of page

מאמר לדוגמא- המדריך השלם לבחירת מחשב נייד שמתאים לכם.

זמנים חדשים- גם במחשבים ניידים!

מזה זמן רב שמחשב נייד הוא כלי בסיסי בכל בית, היום גם ילדים קטנים עושים שיעורים במחשב הנייד, ויחד עם זאת, בבואנו לקנות מחשב  נייד אנו עומדים נבוכים ולא באמת יודעים איזה מחשב אנחנו צריכים ואיזה מחשב נייד ישרת אותנו. עד היום. אחרי המאמר הבא שתקראו תדעו בדיוק מה המחשב שמתאים לכם.

אז מה אתם צריכים מהמחשב שלכם?
לפני שנוכל לייעץ לכם איזה מחשב נייד, לפטופ בלעז לקנות, נצטרך להבין מה צורת השימוש שלכם בלפטופ החדש שלכם.
אז מה אתם הולכים לעשות עם המחשב הנייד החדש שלכם?
האם אתם צריכים מחשב נייד למשחקים? גיימינג?
אולי אתם צריכים מחשב נייד למולטימדיה? לראות סרטים לשמוע מוזיקה וכו?
אתם הולכים לערוך גרפיקה במחשב הנייד שלכם? אתם צריכים מחשב נייד לעריכה גרפית?
האם המחשב הנייד שלכם אכן הולך להיות נייד? קרי לטייל איתכם כל יום, או שהוא הולך רק להשאר בבית?
האם אתם הולכים לשמור הרבה אינפורמציה במחשב שלכם? מחשב לסרטים? לתמונות?
משהו אחר שתרצו לעשות במחשב הנייד שלכם שלא מופיע ברשימה זו?
 
אל תקנו מחשב נייד זול
לפני שאנחנו עוברים לדבר על המפרט של המחשב הנייד שמתאים לכם, עצה ששווה זהב. אל תקנו מחשב נייד זול, זה לא נושא המאמר שלנו, אז מבלי להרחיב חשוב שתדעו שמחשב נייד זול כמעט אף פעם לא באמת ישרת אתכם טוב. הוא חלש, וגם אם נדמה לכם שאתם צריכים מחשב רק בשביל קצת לגלוש באינטרנט, זה לא עובד ככה, אחרי זה תרצו גם אפליקצה של וואטסאפ וגם אפליקציה של טלגרם, וגם אנטי וירוס שירוץ ברקע, והאפליקציה של קופת חולים והאפליקציה של הבנק, ופתאום למחשב הנייד הזול שקניתם נגמר הכוח, ונחשו מה? בגלל שזה מחשב נייד זול, אי אפשר לשדרג כלום, להוסיף זיכרון למחשב הנייד הזול? אי אפשר, הזיכרון מולחם ואי אפשר להוסיף עוד. להחליף דיסק קשיח שקטן מידי כי זול? אי אפשר, כי אין דיסק קשיח, הכל מולחם ללוח אם של המחשב הנייד הזול שלכם, ואי אפשר להחליף או לשדרג כלום. בקיצור, אל תקנו מחשב נייד זול מידי, זה אף פעם לא באמת עובד. ועל איכות החומרים הירודה עד מזעזעת של מחשב נייד כזה אני לא רוצה בכלל לדבר. מזעזע. בקיצור. לא בשבילכם. שלמו עוד כמה שקלים וקנו מחשב נייד טוב.
 
הנה המחשב הנייד שמתאים בדיוק לכם
אבל לפני שניגש להגדרות של איזה מחשב נייד מתאים לכם, חשוב לזכור שאנחנו מדברים בסקאלה של דברים, בין המעבד הכי חלש למעבד הכי חזק במחשב נייד יש עוד 20 מעבדים באמצע, בין כמות קטנה של זיכרון לכמות גדולה של זיכרון למחשב יש עוד 20 שלבים ודרגות באמצע. וכך כמעט עם כל פרמטר של מחשב נייד.
ועכשיו לעניין.

  • כמה חזק פיזית המחשב הנייד שלנו צריך להיות?
    המחשב הנייד שלכם הולך לטייל רק בין המטבח לסלון? אפשר להתפשר על החוזק המבני של המחשב. המחשב הנייד שלכם הולך לטייל הרבה מחוץ לבית? בדרכים? חשוב מאד לקנות מחשב נייד עסקי מהסדרות היקרות, כגון הTHINKPAD של לנובו או הXPS של דל. אלו מחשבים ניידים יקרים, אך הם בנויים בצורה קשיחה מאד, שמאפשרת התעללות פזית בהם מבלי שהם יתפרקו לאחר שבוע. יקר אבל שווה.

  • איזה גודל של מסך המחשב הנייד שלנו צריך?
    גודל המסך של המחשב הנייד שלכם, ככלל, כמה שהמסך יותר גדול יותר נוח לעבוד על המחשב, אבל המחשב כבד יותר ומגושם יותר וקשה יותר לטלטל אותו. כמו כל דבר אחר בחיים, גם פה אחד בא על חשבון השני. המחשבים הניידים הקטנים ביותר שעדיין ניתן לעבוד איתם בצורה סדירה וטובה יהיו בגודל מסך של 13.3 אינצ', והמחשבים הגדולים ביותר יהיו מעל ל17 אינצ'. ולרוב מחשבים לגיימינג, למשחקים, יהיו בגדלים הללו. במחשבים הקטנים יהיה קשה יותר לעבוד יום עבודה שלם צמוד למסך המחשב, והמחשבים הניידים הגדולים בעלי מסך 17 אינצ' ומעלה יהיה קשה לטלטל הרבה, הם גדולים, מגושמים, וכבדים. לא משהו להסתובב איתו כל יום, גם אם אתם בני דודים ראשונים של שווארצינגר.  באמצע? באמצע יש לנו את המחשבים עם מסך 14 אינצ', וקצת גדול יותר, את המחשבים עם מסך 15.6 אינצ'. אני מעריך שכ80% ויותר מכך מכל המחשבים הניידים הם באחד מהגדלים הללו שבאמצע.

     

  • אז איזה דיסק המחשב הנייד שלכם צריך?
    מבחינת תקנים, כל מה שנמכר היום עומד בתקן NVME  בPCIE 4 או 5. לא משנה כרגע מה זה אומר, משנה שאלו התקנים האחרונים והמהירים ביותר. והדיסקים הקשיחים במחשבים הניידים בתקנים הללו באמת מאד מהירים.
    אז נשאר לנו נושא הגודל או הנפח של הדיסק הקשיח למחשב נייד. המינימום המקובל היום הוא 240-260 גיגה, אם אתם באמת הולכים רק לגלוש באינטרנט קצת ולשמוע מוזיקה, זה יכול להספיק, קצת יותר יקר, ובדגש של רק קצת יותר, אפשר לקבל דיסקים בגודל של חצי טרה, או באיזור ה500 גיגה, אם אתם הולכים לשמור תמונות וסרטונים במחשב, זה המינימום עבורכם, ועדיף דיסק של אלף גיגה או אחד טרה. זה אותו דבר. אפשר לקבל כבר דיסקים בגודל של 2 וגם 4 טרה במחשבים הניידים העסקיים ובמחשבים הניידים מהסדרות היקרות יותר. טיפ שלנו? תמיד צריך עוד מקום, בבית באוטו וגם בשטח אחסון במחשב. קנו כמה שיותר נפח דיסק. זו עצה טובה. תאמינו לנו.
    רוצים טיפ חשוב מאד נוסף? בבקשה, בשבילכם. אל תקנו מחשב עם רכיבי זיכרון מולחמים ללוח במקום דיסק. למה אתם שואלים? כבר נסביר, רק קודם נגיד שקוראים לזה MMC, ככה שאין לכם סיכוי להבין מה זה אומר, וככה תקבלו מחשב נייד משמעותית פחות איכותי, מה הבעיה בMMC או בזכרון שמולחם ללוח במקום דיסק קשיח? כמה חסרונות, הראשון, אי אפשר לשדרג, אי אפשר להחליף, השני, ברגע שזכרון כזה מתקלקל, הלך המחשב, במחשב רגיל מחליפים דיסק וממשיכים לעבוד, במחשב הזה, ובכן, המחשב לפח. והכי גרוע, במחשב רגיל אם יש תקלה בלוח, עדיין אפשר להוציא את הדיסק להתקין אותו במחשב אחר ולהציל את המידע בדיסק. במחשב עם דיסק מסוג MMC, גם המידע שלכם יחד עם המחשב הלך לפח. בקיצור. טיפ שיציל אותם בהמשך, אל תקנו מחשב עם דיסק מסוג MMC.

     

  • מעבד למחשב נייד, כמה חזק? וכמה זיכרון?
    אז כן, אלו החלקים שאחראים לביצוע המחשב. ככלל אפשר לומר שגם המעבדים היותר חלשים (שימו לב, לא הכי חלשים, רק היותר חלשים) מספיקים לעבודה רגילה במחשב הנייד, עבודה בוורד או אקסל, צפיה בסרטים, גלישה באינטרנט, ואפילו עריכת תמונה וסרטים בתנאי שהקבצים לא גדולים מידי. תנסו לקנות מעבד חזק יחסית לשימושים רגילים. אם המחשב מיועד למשחקי מחשב כבדים, תצטרכו לקנות את המעבדים היותר חזקים שתוכלו לממן. מחשב לגרפיקה? קנו את המעבד הכי חזק שתוכלו. אתם צריכים אותו.

     

  • זיכרון המחשב- כמה שיותר יותר טוב.
    מהירות הזיכרון זניחה לגמרי בביצועי המחשב, לכן אל תשקיעו בזה כסף, ההבדל בביצועים בפועל בין זיכרונות קצת יותר מהירים או קצת יותר איטיים הוא קרוב מאד לאפס. כמות הזיכרון מצד שני קריטית, במשפט אחד, כל מה שקורה, קורה בזכרון, ולכן ככל שיש לנו יותר זיכרון במחשב ככה יש יותר מקום לדברים לקרות, לא משנה מה אתם עושים, עבודה גרפית במחשב או גיימינג או רק גלישה באינטרנט, תנסו לקנות מחשב עם הכי הרבה זיכרון שאתם יכולים. תודו לי אחר כך.

     

  • איזו רזולוציה צריכה להיות במחשב הנייד החדש שלנו?
    ובכן, חוץ אולי מהמחשבים הנייידים הזולים ביותר, כל המחשבים הניידים מגיעים עם רזולוציה של פול HD, שזו רזולוציה שלחלוטין מספיקה למסך של מחשב נייד בגודל של 14-17 אינצ' מתי נצטרך רזולוציה גבוהה יותר במחשב? רזולוציה של 4K  ואפילו 8K לדוגמא? בעריכה גרפית מדוייקת מאד במחשב הנייד יתכן ונצטרך רזולוציות מעבר לFULL HD  וגם ובעיקר, כשנרצה להקרין מהמחשב החוצה למסך חיצוני ברזולוציה גבוהה כזו. אבל תזכרו, בשביל עבודה רגילה במחשב אין צורך ברזולוציה מעל לפול HD , אל תשלמו על מעבר לזה אלא אם כן אתם יודעים שאתם צריכים.

     

  • אילו עוד תכונות חשובות נרצה במחשב הנייד שלנו?
    וכאן שואל החכם אילו פונקציות נוספות כדאי לנו שיהיה לנו במחשב הנייד.

     

  • יציאות מיוחדות? USB מיוחדים או יציאה למסך לא סטנדרטי כמו DP?

  • כרטיס מסך נוסף יעודי במחשב. במידה ויעוד המחשב הוא גרפיקה, כדאי להשקיע כסף נוסף בכרטיס מסך חיצוני(הוא לא חיצוני למחשב). התוכנות הגרפיות יודעות לעבוד עם כרטיס מסך נוסף חיצוני במחשב נייד ולהשתמש במשאבים הייעודיים לכרטיס מסך זה. התוצאה היא שיפור הביצועים בעבודה גרפית, במחיר של עלות מחשב גבוהה יותר וזמן סוללה קצר יותר.

  • מקלדת מוארת במחשב נייד? רבים מהמחשבים הניידים היקרים יותר מגעים עם מקלדת מוארת מובנת. זה תענוג באופן כללי, ומאפשר לעבוד עם המחשב בחושך. הכרחי למי שעובד בחושך עם מחשב נייד. צריך מחשב נייד עם מקלדת מוארת? תוודא לפני הקניה שאכן המחשב מגיע עם מקלדת מוארת.

  • שפות נוספות במקלדת של המחשב הנייד? ניתן להזמין מחשבים ניידים עם שפות נוספות. בארץ מקלדות של מחשבים ניידים מגיעים עם עברית ואנגלית כברירת מחדל. אך אפשר להזמין גם מחשבים עם ערבית ורוסית, ויתכן ששפות נוספות גם, חשוב לוודא לפני ההזמנה.

  • זמן עבודה על סוללה של המחשב הנייד. אולי החלק החשוב ביותר בתכונות הנוספות. רוב המחשבים הניידים מגעים עם סוללה מובנית שתספיק לשעתיים עד שלוש עבודה רגילה במחשב, אתם צריכים זמן עבודה ארוך יותר על סוללה? צריכים לעבוד שעות ארוכות במקומות ללא חשמל ורק על סוללת המחשב? יש מחשבים ניידים שמגעים עם סוללות חזקות במיוחד שמאפשרים זמן עבודה של 4-6 שעות רצוף, ויש מחשבים שיאפשרו אף יותר מכך, זכורה לטוב סדרת הX של THINKPAD בדגמים היותר ישנים, סדרה זו הגיעה עם שתי סוללות, אחת פנימית ואחת חיצונית שניתנת לסרה על ידי הלקוח, ביחד סיפקו סוללות אלו עד 12 שעות עבודה רצופות, כאשר אפשר היה להחליף את הסוללה החיצונית מבלי לכבות את המחשב, כך שבמידה והיו מספר סוללות חיצוניות, אפשר היה לעבוד ימים שלמים ומבלי לכבות את המחשב. אחחח, היו ימים.


     

אפשר לסכם. עכשיו אתם יודעים אילו תכונות ואיכויות אתם צריכים במחשב הנייד שלכם, על מה להוציא כסף בקניית מחשב נייד חדש, ומה לא יתן לכם יתרון וחבל להוציא על כך כסף. חשוב לזכור שאלו כללי אצבע, עולם המחשבים מתקדם בקצב מהיר מאד, ומשתנה תדיר. המעבד החזק של היום הוא המעבד החלש של מחר, הזיכרונות המהירים של היום הם הזיכרונות האיטיים של מחר ולכן הבאנו כללי אצבע שנכונים תמיד, ולא מפרטים מדוייקים למחשבים ניידים שאולי נכונים היום, אבל כנראה שלא נכונים כבר בשנה הבאה.
והכי חשוב, המחשב הנייד שלכם יודע לעשות פלאים. ממש דברים נהדרים, נסו ותתנסו ותיהנו ממנו. בהנאה ובשמחה.
 
 
 
 
מאמר לדוגמא הממחיש את הכתיבה ואת הקידום המשולבים זה בזה, כמו כן ממחיש כתיבת מאמרים ארוכים לאחר מחקר מעמיק ורחב וכתיבה על ידי כותב תוכן איכותי. מאמר מאד אינפורמטיבי שכתבתי עבור חנות מחשבים. המאמר בין 1700 מילים לערך, ונועד לקדם בראש ובראשונה את נושא מכירת מחשבים ניידים, כאשר יש במאמר גם קידום של מחרוזות הקשורות למחשבים ניידים, כגון מחשב נייד זול, או מחשב נייד חזק וכו'. זהו מאמר עוצמתי מאד מבחינת SEO שיביא הרבה קידום לאתר. וזהו מאמר שיכול להביא תנועה אל האתר, תנועה של אנשים שמחפשים מידע על בחירת מחשב נייד.
( מילים מקודמות, מחשב, מחשב נייד, לפטופ, מחשב נייד חזק, מחשב נייד זול, מחשב נייד טוב, מחשב נייד עסקי, לנובו, דל, מחשב נייד למשחקים, מחשב נייד לגיימינג, מחשב נייד למולטימדיה, מחשב לגרפיקה, מחשב לסרטים, מחשב לתמונות, מעבד למחשב, זיכרון למחשב, דיסק קשיח למחשב נייד )

שרותי כתיבת תוכן ומאמרים איכותיים ומקודמים SEO לקידום אתרי אינטרנט לטופ של גוגל

מאמרי תוכן מקודמים נוספים מרתקים מעניינים וקלילים שכתבנו, שווה קריאה!

למאמר תוכן מקודם ונפלא נוסף שלנו- הפעם על אבקות חלבון - מי צריך אבקות חלבון

מאמר תוכן נפלא מקודם נוסף שלנו, והפעם על הוויטמינים והמינרלים שאנחנו חייבים לקחת

למאמר תוכן מקודם ונפלא נוסף שלנו- והפעם המדריך השלם לקניית המחשב הנייד שאתם צריכים

מאמר תוכן מקודם ונהדר נוסף שלנו- הפעם על היתרונות שבלהתאמן בבית

חזרה לדף הבית עדי כתיבת תוכן מקודם

bottom of page